header3.jpg header4.jpg header5.jpg header2.jpg

Kraamzorg is de zorg voor moeder en kind tijdens de bevalling en gedurende de eerste acht tot tien dagen daarna. Tijdens een thuisbevalling assisteert de kraamverzorgende de verloskundigen. In de kraamperiode biedt de kraamverzorgende je alle steun en zorg die jullie op dat moment nodig hebben. De kraamverzorgende werkt in de kraamperiode nauw samen met jouw verloskundigen. De kraamverzorgende richt zich in het bijzonder op de zorg voor moeder en baby en zal (medische) controles bij jullie beide uitvoeren. Daarnaast neemt ze de zorg voor de andere gezinsleden en de dagelijkse huishouding op zich. Zo kun je samen met je gezin optimaal genieten van de kraamtijd. Jouw eigen wensen over de werkzaamheden kun je bespreken tijdens de intake en in de kraamweek en de kraamverzorgende zal je ruimschoots voorzien van adviezen en tips over de voeding en verzorging van je baby. Je kunt met alle vragen over de bevalling en kraamtijd terecht. De kraamverzorgende zorgt ervoor dat je na afloop van de kraamtijd de verzorging van je kindje vol vertrouwen kunt voortzetten.

 

Kraamzorg op maat

Kraamzorgpraktijk Purmerend staat  voor persoonlijke zorg en kleinschaligheid. Wij vinden het belangrijk om de eerste week van jullie kindje uniek, persoonlijk en bijzonder te maken. Door de combinatie van kraamzorg en verloskundige zorg kunnen wij je het unieke totaalpakket van het prille begin van de zwangerschap tot en met de kraamperiode aanbieden. Door de korte lijnen en het uitstekende onderlinge contact tussen de kraamverzorgenden en verloskundigen kunnen wij gezamenlijk met jou en je partner de zorg leveren die het best bij jullie past. Met ervaren en deskundige kraamverzorgenden staan wij garant voor professionele begeleiding, vakmanschap en persoonlijke zorg. Wij zorgen ervoor dat rond de zevende maand van de zwangerschap het kraamzorg intakegesprek met jullie gedaan wordt, dit zal door een kraamverzorgende of een verloskundige gedaan worden. Bij je eerste kindje zal zij persoonlijk bij je thuis langskomen en zullen jullie wensen worden besproken. Bij een tweede of volgende zwangerschap gebeurt dit soms ook telefonisch of op het spreekuur van de verloskundige. Wij zullen vanaf de eerste echo tot aan het moment dat jullie het prima alleen kunnen met jullie kindje streven naar een bijzondere en mooie tijd.

 

Wat kun je van ons verwachten

  • Eén kraamverzorgende gedurende de gehele kraamtijd.

  • Het totaalpakket van echo's, zwangerschapsbegeleiding, informatieavonden, begeleiding bij de bevalling en het kraambed, tot en met professionele kraamzorg en zelfs lactatiekundige zorg of babymassage kunnen wij jullie bieden. 

  • Uitstekende onderlinge contacten tussen de verloskundigen en kraamverzorgenden. De lijnen zijn kort waardoor communicatie snel en gemakkelijk verloopt. 

  • Professionele begeleiding bij het geven van borstvoeding met behulp van onze lactatiekundige.

  • In de zevende maand van de zwangerschap een persoonlijk intakegesprek door de verloskundige of een kraamverzorgende waarin jullie wensen worden besproken.

  • Kraamzorg die flexibel kan worden afgestemd op jullie persoonlijke behoeftes en wensen.

  • Kraamverzorgenden die bij je in de buurt wonen en hierdoor snel ter plaatse zijn.

  • Gediplomeerde, enthousiaste en ervaren kraamverzorgenden die het een uitdaging vinden jouw kraamtijd tot een heel bijzondere tijd te maken. 

 

Ontvang de zorg die het beste bij je past

Vanaf 1 januari 2006 valt kraamzorg voor iedereen binnen het basispakket van de nieuwe zorgverzekering. Elke kraamzorgorganisatie is echter verplicht een vaste eigen bijdrage te hanteren waarvan de hoogte ieder jaar opnieuw wordt vastgesteld door de minister van Volksgezondheid. Wanneer je aanvullend bent verzekerd krijg je een gedeelte van je eigen bijdrage vergoed, informeer hierna bij je verzekeraar. 

 

Het landelijk indicatieprotocol

De kraamzorgorganisaties in Nederland hebben met grote zorgvuldigheid een Landelijk Indicatie Protocol ontwikkeld. Een handleiding waarmee alle kraamzorgaanbieders, verloskundigen en verzekeraars op dezelfde manier bepalen hoe de kraamzorg wordt ingevuld en op hoeveel uur  kraamzorgjullie recht hebben. Voor elke individuele situatie wordt dit opnieuw bekeken. 

 

In de praktijk

Het aantal uren kraamzorg dat voor jullie van toepassing is, wordt zo objectief mogelijk bepaald met het Landelijke Indicatie Protocol Kraamzorg. Op drie momenten wordt gekeken naar de hoeveelheid uren kraamzorg die bij jullie nodig lijkt te zijn. Tijdens het intakegesprek met de verloskundige of kraamverzorgende bij je thuis (bij een eerste zwangerschap), of telefonisch (bij een volgende zwangerschap) zal een eerste inschatting gemaakt worden. Na de bevalling en rond de vierde dag in de kraamweek zal het totaal aantal kraamzorguren gezamenlijk met jullie nogmaals bekeken en geëvalueerd worden. Er wordt uitgegaan van een basis-omvang van 49 uur kraamzorg. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kunnen daar kraamzorguren bijkomen. 

Download hier de informatiefolder

 

Created by: Babybladen.nl